artiesten
Personeelsfeesten
bruilofen en partijen
fries of friestalig
acts en animaties
karaoke
Casino verhuur
themafeesten
kindershows

Anneke Douma

Anneke Douma werd geboren in Morra / Lioessens vlak bij Dokkum en begon als 14 jarig meisje, als zangeres bij verschillende orkestjes uit de omgeving, op te treden op bruiloften en partijen.
Ze verwierf bekendheid toen ze werd gevraagd door het toentertijd zeer populaire orkest van de virtuoze accordeonist Pier Sambrink,
" De Sambrinco's " en deed hiermee optredens door het hele land.
Al vanaf die tijd (ze was pas 18) maakte ze kennis met het echte artiestenvak, want er werden grammofoonplaten gemaakt en opgetreden in diverse radio-en tv programma's.

Haar eerste solosingle was een jodellied, " De Jodelschool " die ze maakte onder de naam Anneke Duma, omdat de platenbaas in Hilversum de naam Douma te Fries vond klinken.

Gelukkig keerde ze snel terug naar haar roots ; it Heitelân.
Ze treedt nu alweer jaren op met een Fries repertoire, van bekende, gezellige, oude en nieuwe liedjes, tot grote tevredenheid van haarzelf en het publiek.
" Ieder optreden is eigenlijk een thuiswedstrijd en wordt geheid een feestje " zegt Anneke.

Na haar hit " It Woanskip " bracht ze in juli '96 haar cd-album " Op Aventoer ", met onder anderen een uitvoering van "'t Frysk Folksliet " op de markt. De belangstelling van publiek, pers en insiders bleek overweldigend.

Anneke Douma Op Aventoer

Toen in begin januari '97 de Elfstedentocht plaatsvond, ontstond er in heel Nederland een soort gekte rond dit Friese gebeuren.
Het nummer " De Bonkefeart " werd door de media naar voren gehaald als het " Elfstedentochtlied " en Anneke kreeg de naam
" Koningin van het Friese lied ".
Ze beleefde een hectische periode om aan alle aanvragen van radio- en tv-makers te kunnen voldoen, en verwierf landelijke bekendheid door in de diverse tv-programma's op te treden. Het meest unieke is echter wel, dat ze met een fries lied in de verschillende hitlijsten belandde midden tussen het house-geweld !

Een lang gekoesterde wens van Anneke ging in vervulling.
Na een lange, grondige voorbereiding, werd met medewerking van een nieuw stel musici, in een totaal nieuwe opzet, de kerst-cd " As in stjer " opgenomen. Het album bevat grotendeels mooie originele stukken, waaronder een duet met minister " Annemarie Jorritsma " en één met " Piter Wilkens " die tevens een aantal liedjes speciaal hiervoor schreef. Het resultaat is een sfeervol schijfje met muziek, die in de gezellige maar donkere periode van het jaar voor het welkome lichtpuntje kan zorgen.

Wederom schrijft Anneke geschiedenis, door als eerste met een compleet Fries album door te dringen tot in de Album top-100 !

En nog steeds treedt Anneke op met een repertoire van onvervalste Friese krakers, waarbij het punt der herkenning een belangrijke rol speelt. Hiermee is ze altijd een zekere factor voor een sfeervolle avond of middag.

Zie ook:
Discografie Anneke Douma
Agnes Sambrink (dochter van Anneke)

contact Starhunter

<< Vorige pagina

Anneke Douma Anneke Douma Anneke Douma Anneke Douma en Annemarie Jorritsma
Anneke met
Annemarie Jorritsma.
Artiestenbureau Starhunter
Nylânsdyk 125c
8931 EX Leeuwarden
tel: 058-2670844
e-mail: info@starhunter.nl
naar de beginpagina Anneke Douma Agnes Sambrink naar de beginpagina contactinformatie Abba Gold Europe Griet Wiersma Teake v.d. Meer Anneke Douma Agnes Sambrink Gina de Wit Griet Wiersma Teake v.d. Meer